Laksesalat med gulerødder og brombær
Hovedretter

Laksesalat med gulerødder og brombær

Skønhed og smag går hånd i hånd, når sensommerbær og honningdressing pryder en sund og farverig salat. Her får du opskriften på laksesalat med gulerødder og brombær

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 stykker varmrøget laks
1 bakke blandet salat
125 g brombær

BAGTE GULERØDDER

1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. birkes
salt

HONNINGDRESSING

2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 brød

Opskrift - sådan laver du laksesalat med gulerødder og brombær 

 

1. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i halve eller kvarter på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, birkes og salt. Bag gulerødderne i ovnen i 35 minutter, til de er let gyldne.
 
2. HONNINGDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.
 
3. Skyl og tør salaten; vend den sammen med honningdressingen, og fordel den på et fad. Fordel varmrøget laks, bagte gulerødder og skyllede brombær over, og servér med brød til.