Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing
Hovedretter

Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing

Fiskefrikadeller med laks og med cremet mynte-feta-dressing smager altid af mere! Og så er der lækker mad på bordet på bare en halv time. Her får du opskriften på laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g laksefilet
3 spsk. finvalsede havregryn
1 æg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
3 forårsløg
smør til stegning

SYLTEDE RØDLØG

1 rødløg
1 dl æblecidereddike

QUINOASALAT

4 dl quinoa
1 agurk
2 modne avocadoer
50 g feldsalat
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber

FETADRESSING MED MYNTE

1 håndfuld mynte
200 g blød feta
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
friskkværnet peber

Opskrift  - sådan laver du laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing 

 
1. Fjern skindet fra laksen, og hak kødet fint, men kortvarigt i en kødhakker eller foodprocessor. Tilsæt havregryn, æg, salt og peber, og kør igen. Rens forårsløg, skær dem i tynde skiver, og rør dem i fiskefarsen. Sæt farsen på køl.
 
2. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Læg i en lille skål, hæld eddike over, og lad det stå indtil servering.
 
3. QUINOASALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl og skræl agurken fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl feldsalat, og bland den med quinoa, agurk og avocadoskiver på et fad. Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.
 
4. FETADRESSING MED MYNTE: Kør mynte, feta, yoghurt og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft og peber.
 
5. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Dryp fetadressingen over quinoasalaten, top med syltede rødløg, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.