Laksefad med spinat og kartofler
Mad

Laksefad med spinat og kartofler

16. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Laks, spinat og kartofler er et skønt match, som kun bliver endnu bedre, når det bages sammen med en cremet flødesauce. Her får du opskriften på laksefad med spinat og kartofler
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g helbladet spinat fra frost
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g friskrevet parmesan
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • 600 g fersk laksefilet
  • ½ kg kartofler

TIL SERVERING

  • 125 g blandet grøn salat

Laksefad med spinat og kartofler

  1. Lad spinaten tø op i en sigte. Pres den optøede spinat sammen med en ske i sigten, så væsken kan dryppe fra.
  2. Rør fløde, parmesan, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
  3. Skær skindet af laksefileterne, og skær laksen i passende stykker. Fordel den optøede spinat i et smurt ovnfast fad. Hæld halvdelen af flødeblandingen over. Fordel laksestykkerne over spinaten.
  4. Krydr ganske let med salt og peber. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne ved hjælp af et mandolinjern.
  5. Anret skiverne oven på laksen, og hæld den resterende flødeblanding over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til overfladen er flot gylden.
  6. Severing: Skyl og tør salaten, og servér den sammen med laksefadet.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også