Kyllingepilaf med ristede gulerødder
Hovedretter

Kyllingepilaf med ristede gulerødder

Du skal grave dybt i krydderiskuffen, for der skal masser af forskellige krydderier i retten til at give den helt rigtige smag. Her får du opskriften på kyllingepilaf med ristede gulerødder

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 55 min
Tid i alt: 1 t og 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 hele kyllingelår
2 spsk. olivenolie
1 frisk grøn chili
1 løg
3 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
4 dl basmatiris
8 dl hønsebouillon
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl rosiner
1 håndfuld bredbladet persille

KRYDDERIBLANDING

2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. røget paprika
2 tsk. salt
friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kyllingepilaf med ristede gulerødder

 

1. KRYDDERIBLANDING: Tænd ovnen på 200°. Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen.
 
3. Dup kyllingestykkerne tørre, smør dem ind i olivenolie, og gnub 1 spsk. af krydderiblandingen ind i skindet. Rens chilien, og hak den fint. Pil løget, og skær det i grove skiver. Skræl og hak ingefær. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Læg chili, løg, ingefær, hvidløg og gulerødder i et stort ovnfast fad, og vend med olie og resten af krydderiblandingen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til gulerødderne begynder at blive gyldne i kanterne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og tomatpuré, og rør rundt. Læg kyllingelårene i fadet, og sæt det i ovnen i yderligere i 35 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Top med rosiner og persille, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat med oksefrikadeller - Få opskriften her

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Fredag: Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat - Få opskriften her

 
Læs mere om: