Hovedretter

Kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme

Sprøde kyllingelår og en fyldig salat med sødmefuldt græskar og ricotta gør din torsdag til en lørdag. Her får du opskriften på kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 hele kyllingelår
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

RISTET BUTTERNUTSQUASH

1 butternutsquash (græskar)
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
50 g hasselnøddekerner

RICOTTACREME

250 g ricotta
skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

saft af ½ citron
1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du kyllingelår og ristet butternutsquash med ricottacreme 

 
1. RISTET BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 175° varmluft. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i grove tern (behold bare skallen på), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med presset hvidløg, olie, honning, salt og peber, og bag dem i 30-40 minutter, til ternene er møre og sprøde i kanterne.
 
2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag dem i 30 minutter på en anden ovnrist end den med butternutsquashen, til kyllingeskindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
 
3. RICOTTACREME: Pisk ricotta sammen med fintrevet citronskal, olie, salt og peber, til det får en luftig, cremet konsistens.
 
4. RISTET BUTTERNUTSQUASH, FORTSAT: Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 7 minutter, til skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, så det meste af skallerne fjernes. Hak hasselnødderne groft.
 
5. SERVERING: Smør ricottacreme på et salatfad, og anret ristet butternutsquash herpå. Pres citronsaft over, og drys med ristede hasselnødder og mynteblade. Servér som tilbehør til kyllingelårene.
 
TIP: Udskift evt. ricottacreme med smuldret feta.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt mørksej og lun knoldselleri med æble – Få opskriften her

Tirsdag: Spinatpizza med artiskokker – Få opskriften her

Onsdag: Risotto med svampe og pancetta – Få opskriften her

Fredag: Bøf stroganoff med kartoffelmos – Få opskriften her