Hovedretter

Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos

Hakket kyllingekød er mildt i smagen og en meget prisvenlig måde at spise kød på. Her får du opskriften på kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket kyllingekød
1 æg
1 spsk. rasp
1 håndfuld bredbladet persille
1 bundt forårsløg
Salt og peber
3 spsk. grahamsmel
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning

BAGTE RODFRUGTER

500 g gulerødder
500 g rødbeder
500 g knoldselleri
3 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret timian
Salt

ÆRTEMOS

300 g ærter fra frost
2 spsk. cremefraiche 18 %
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

Opskrift - sådan laver du kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos 

 
1. Bagte rodfrugter: Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødder, rødbeder og knoldselleri, og skær dem i ensartede tern. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olie, og krydr med timian og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
 
2. Rør kødet sammen med æg og rasp. Hak persille og forårsløg fint, og tag lidt persille fra til pynt. Rør persille og forårsløg i farsen, og krydr godt med salt og peber. Form farsen til krebinetter, og vend dem i grahamsmel. Brun krebinetterne i smør og olie på en pande i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg krebinetterne færdige i ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
 
3. Ærtemos: Hæld kogende vand på de frosne ærter. Blend ærterne til puré i en blender eller foodprocessor, og rør cremefraiche i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
4. Servering: Anret krebinetterne oven på de bagte rodfrugter, og servér med ærtemos og evt. et drys persille.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citronpasta med ærter og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her