kyllingefrikadeller
Hovedretter

Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat

Når urterne spirer rundtom i haver og på altaner, er en krydret kartoffelsalat en dejlig anledning til at få dem ind i dit forårskøkken. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat

Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket kyllingekød
1 æg
50 g parmesan
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 håndfuld blandet persille, dild og/eller purløg
smør og/eller olie til stegning

KARTOFFELSALAT

750 g små kartofler
1 bundt grønne asparges
1 rødløg
1 lille glas kapers
1 håndfuld persille, dild og/eller purløg

SENNEPSDRESSING

2 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. honning
1 spsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat 

1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, til de akkurat er møre, og afkøl.

2. Rør en fars af kyllingekød, æg, friskrevet parmesan, salt og peber. Pil og pres hvidløg. Hak krydderurterne fint. Rør hvidløg og krydderurter i farsen. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
 
3. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
 
4. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Skær de kogte kartofler i grove skiver, og vend dem i sennepsdressingen. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i mundrette stykker, og læg dem i en sigte. Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne, og lad dem afdryppe. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend aspargesstykker, rødløg, kapers og friskhakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil salaten på køl indtil servering.
 
5. Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér kartoffelsalat til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her