kyllingefrikadeller
Hovedretter

Kyllingefrikadeller med harissasalat

Harissa er en nordafrikansk chilisauce, der giver masser af smag til både kød og grøntsager. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med harissasalat

Kyllingefrikadeller med harissasalat 

Tid: 35 minutter. Trækketid: 30 minutter. Ovntid: 55 minutter 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 spsk. harissa
1 dl finvalsede havregryn
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
 
 
HARISSASALAT
1 kg gulerødder
2 spsk. harissa
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld mandler
3 dl perlespelt 
1 håndfuld bredbladet persille
 
4 nr. af Psykologi + 2 sæt Flora Danica-sengetøj for kun 899 kr.
 
YOGHURTDRESSING
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Vietnamesiske kyllingefrikadeller

Opskrift - sådan laver du kyllingefrikadeller med harissasalat 

1. Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. HARISSASALAT: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.
 
3. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
 
4. Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.
 
TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.
 

 

Læs mere om: