Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
Hovedretter

Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde

Kyllingevinger med barbecuesauce hedder også hotwings og er amerikansk hyggemad, når det er bedst. Her får du opskriften på krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg kyllingevinger
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. chilipulver

KARTOFFELBÅDE

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt

COLESLAW

1 spidskål
4 gulerødder
1 løg
1 æble
1½ dl græsk yoghurt
2 spsk. god mayonnaise
3 spsk. æblecidereddike
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille

BARBECUESAUCE

140 g koncentreret tomatpuré
1 dl ahornsirup
25 g smør
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde 

1. Tænd ovnen på 125° varmluft. Dup kyllingevingerne helt tørre med fedtsugende papir. Bland bagepulver, salt, hvidløgs- og chilipulver i en skål, og vend kyllingevingerne godt rundt i blandingen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og placér en bagerist ovenpå. Læg kyllingevingerne på bageristen, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Skru ovnen op på 200° varmluft, og steg vingerne i yderligere 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

 
2. KARTOFFELBÅDE: Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Steg dem i ovnen samtidig med kyllingevingerne i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
3. COLESLAW: Rens spidskål og gulerødder, og riv eller snit dem fint. Pil og riv løget. Skyl æblet, og skær det i både uden kernehus. Bland yoghurt, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing. Rør grøntsager, æble og dressing sammen. Skyl og hak persillen, og drys den over.
 
4. BARBECUESAUCE: Bring alle ingredienserne i kog i en kasserolle under omrøring.
 
5. SERVERING: Pensl barbecuesauce over kyllingevingerne, og servér med kartoffelbåde og coleslaw.