Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
Mad

Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde

6. september 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Kyllingevinger med barbecuesauce hedder også hotwings og er amerikansk hyggemad, når det er bedst. Her får du opskriften på krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde
50 min4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg kyllingevinger
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. chilipulver

KARTOFFELBÅDE

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

COLESLAW

  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille

BARBECUESAUCE

  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl ahornsirup
  • 25 g smør
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. salt

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde

1. Tænd ovnen på 125° varmluft. Dup kyllingevingerne helt tørre med fedtsugende papir. Bland bagepulver, salt, hvidløgs- og chilipulver i en skål, og vend kyllingevingerne godt rundt i blandingen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og placér en bagerist ovenpå. Læg kyllingevingerne på bageristen, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Skru ovnen op på 200° varmluft, og steg vingerne i yderligere 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. KARTOFFELBÅDE: Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Steg dem i ovnen samtidig med kyllingevingerne i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. 3. COLESLAW: Rens spidskål og gulerødder, og riv eller snit dem fint. Pil og riv løget. Skyl æblet, og skær det i både uden kernehus. Bland yoghurt, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing. Rør grøntsager, æble og dressing sammen. Skyl og hak persillen, og drys den over. 4. BARBECUESAUCE: Bring alle ingredienserne i kog i en kasserolle under omrøring. 5. SERVERING: Pensl barbecuesauce over kyllingevingerne, og servér med kartoffelbåde og coleslaw.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her

Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her

Torsdag: Ratatouille-tærte med squash – Få opskriften her

Fredag: Banh mi-fyldte søde kartofler – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også