Hovedretter

Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

Krebinetterne er klassiske, men det lidt anderledes tilbehør giver dem et gevaldigt løft. Her får du opskriften på krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket kalve- og flæskekød
1 æg
2 dl fuldkornsrasp
½ tsk. salt
friskkværnet peber
smør til stegning

OVNBAGTE RODFRUGTER

1 kg blandede rodfrugter
2 spsk. olivenolie
salt

ÆRTEPESTO

150 g fine ærter fra frost
50 g pinjekerner
25 g parmesan
2 fed hvidløg
¾ bundt basilikum
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
salt

TIL SERVERING

¼ bundt frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter 

 
1. OVNBAGTE RODFRUGTER. Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter, og skær dem i grove både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend olie og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanten.
 
2. ÆRTEPESTO: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Rist pinjekerner let på en tør pande. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, pinjekerner, parmesan, hvidløg, basilikum, olie, citronsaft og salt sammen i en minihakker eller foodprocessor, til du får en grov pesto.
 
3. Form kødet til 4 bøffer. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden tallerken. Vend først bøfferne i æg og dernæst i rasp. Steg krebinetterne i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
 
4. SERVERING: Drys basilikum over rodfrugterne, og servér dem sammen med krebinetter og ærtepesto.