Hovedretter

Klassisk millionbøf med mos af kartoffel og broccoli

Den klassiske millionbøf hører barndommen til og hverdagen har godt af en god gang nostalgi, for det er både lækkert og nemt at lave. Her med kartoffel-broccoli-mos og selvfølgelig rødbeder.

Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

Det skal du bruge til millionbøf:

1 stort løg

4 gulerødder

2 spsk. olivenolie til stegning

400 g hakket okse

2 blade laurbær

1 tsk. tørret oregano

2 spsk. hvedemel

2 spsk. ketchup

5 dl mørk oksebouillon

1 spsk. ribsgelé

1 spsk. æbleeddike

Salt og peber

Evt. madkulør

Det skal du bruge til kartoffel-broccoli-mos:

800 g kartofler

300 g broccoli

25 g smør

½ dl piskefløde

Salt og peber

Til servering:

1 håndfuld kruspersille

Syltede rødbeder

Opskrift: Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos og syltede rødbeder

  1. Løget pilles og hakkes fint.
  2. Gulerødder skrælles og skæres i mundrette stykker (tern). 
  3. Steg løgene i olie i en gryde i 2-3 minutter. 
  4. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt gulerødder, laurbærblade og oregano — steg 2 minutter.
  5. Herefter røres mel i, og ketchup tilsættes sammen med bouillon. Bring saucen i kog, og lad den simre under låg i et kvarters tid.
  6. Smag til med ribsgelé, eddike, salt og peber, og tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis saucen skal være mørkere.

Sådan laver du karfoffel-broccoli-mos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. 
  2. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. 
  3. Kog kartofler og broccoli i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. 
  4. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne – tilsæt smør og fløde. 
  5. Smag til med salt og peber.

Servering: 

Anret kartoffel-broccoli-mos og millionbøf i dybe tallerkener. Kom hakket persille på toppen, og servér med rigeligt syltede rødbeder.

 
Ugens andre opskrifter:
 

Tirsdag: Mac and cheese med spinat og broccoli - Få opskriften her

Onsdag: Kylling og grøntsager i grøn karry - Få opskriften her

Torsdag: Quiche med løg, fennikel og bacon - Få opskriften her