Hovedretter

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch til 4 personer

Du kan nemt gøre en suppe lidt sjovere ved at servere den med spændende topping - her med lækker laks og sprød rugbrødscrunch.

INGREDIENSER
2 bagekartofler (ca. 400 g)
1 bundt forårsløg
3 dl sødmælk
3 dl mild hønsefond
1 spsk. karry
salt og friskkværnet peber
2 dl græsk yoghurt
 
RUGBRØDSCRUNCH
2 skiver daggammelt rugbrød
1 spsk. smør til stegning
 
TIL SERVERING
4 skiver røget laks
dild
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian
 

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

 
1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber. Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
 
2. Rugbrødscrunch: Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
 
3. Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her

Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier – Få opskriften her