Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo
Mad

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

14. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Denne skønne hverdagsret indeholder kartofler, som alligevel sikkert har liggende. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo
4 personer

Kartoffelsuppe

  • 250 g kartofler
  • 1 lille persillerod
  • ½ blomkålshoved
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 knsp. tørrede chiliflager
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 2 spsk. flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 70 g tørret chorizopølse i skiver
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 2-3 spsk. hakket purløg

Tilbehør

  • godt brød

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

  1. Kartoffelsuppe: Skræl kartofler og persillerod, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
  2. Skær blomkålsstokken i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem groft. Steg det hele i olivenolie i en stor gryde. Drys med chiliflager, og hæld bouillon over.
  3. Kog det under låg ½ time. Blend suppen med en stavblender. Pisk flødeosten i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
  4. Topping: Skær chorizo i strimler. Rens peberfrugten, og skær den i små tern.
  5. Steg chorizostrimlerne på en tør og meget varm pande, til de er sprøde.
  6. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter.
  7. Servér suppen med den sprøde topping, et drys purløg og brød som tilbehør.

TIP: Du kan bruge pastinak eller knoldselleri i stedet for persillerod.

Læs også