kartoffelsuppe
Hovedretter

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter med kartofler. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo til 4 personer

Kartoffelsuppe får en skøn cremet konsistens. Derfor er det lækkert med lidt sprødt på toppen.

INGREDIENSER TIL KARTOFFELSUPPE

250 g kartofler
1 lille persillerod
½ blomkålshoved
1 bundt forårsløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 knsp. tørrede chiliflager
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
2 spsk. flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
 

TOPPING TIL KARTOFFELSUPPE

70 g tørret chorizopølse i skiver
1 lille rød peberfrugt
2-3 spsk. hakket purløg
 

TILBEHØR TIL KARTOFFELSUPPE

godt brød
 
 
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian
 

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

 
1. Kartoffelsuppe: Skræl kartofler og persillerod, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skær blomkålsstokken i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem groft. Steg det hele i olivenolie i en stor gryde. Drys med chiliflager, og hæld bouillon over. Kog det under låg ½ time. Blend suppen med en stavblender. Pisk flødeosten i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
 
2. Topping: Skær chorizo i strimler. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg chorizostrimlerne på en tør og meget varm pande, til de er sprøde. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter. Servér suppen med den sprøde topping, et drys purløg og brød som tilbehør.
 
TIP: Du kan bruge pastinak eller knoldselleri i stedet for persillerod.

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her

Koteletter med orange mos og bønnesalat - Få opskriften her

Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her

Fish’n’chips med urteremoulade - Få opskriften her