Hovedretter

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter med kartofler. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo til 4 personer

Kartoffelsuppe får en skøn cremet konsistens. Derfor er det lækkert med lidt sprødt på toppen.

INGREDIENSER TIL KARTOFFELSUPPE

250 g kartofler
1 lille persillerod
½ blomkålshoved
1 bundt forårsløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 knsp. tørrede chiliflager
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
2 spsk. flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
 

TOPPING TIL KARTOFFELSUPPE

70 g tørret chorizopølse i skiver
1 lille rød peberfrugt
2-3 spsk. hakket purløg
 

TILBEHØR TIL KARTOFFELSUPPE

godt brød
 
 
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian
 

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo

 
1. Kartoffelsuppe: Skræl kartofler og persillerod, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skær blomkålsstokken i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem groft. Steg det hele i olivenolie i en stor gryde. Drys med chiliflager, og hæld bouillon over. Kog det under låg ½ time. Blend suppen med en stavblender. Pisk flødeosten i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
 
2. Topping: Skær chorizo i strimler. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg chorizostrimlerne på en tør og meget varm pande, til de er sprøde. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter. Servér suppen med den sprøde topping, et drys purløg og brød som tilbehør.
 
TIP: Du kan bruge pastinak eller knoldselleri i stedet for persillerod.

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her

Koteletter med orange mos og bønnesalat - Få opskriften her

Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her

Fish’n’chips med urteremoulade - Få opskriften her