Hovedretter

Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto

Lav en forårslækker udgave af den klassiske kartoffelsuppe ved at toppe den med en frisk pesto og ærter. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med ærter og persillepesto

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ kg kartofler
1 stort løg
50 g smør til stegning
750 ml hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber

PERSILLEPESTO

100 g bredbladet persille
½ citron
1 dl olivenolie
100 g mandler
25 g parmesan
salt

TIL SERVERING

2 dl ærter (fra frost eller friskbælgede)
1 håndfuld ærteskud
godt brød

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med ærter og persillepesto 

 
1. PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med friskpresset citronsaft og olie. Rist mandler let på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
 
2. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og løg, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til det hele er mørt. Blend suppen cremet i med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Skyl ærteskud. Servér suppen toppet med persillepesto, ærter og ærteskud og med ristet brød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Paella med skalrejer og safran - Få opskriften her

Onsdag: Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling - Få opskriften her

Torsdag: Ramensuppe med bøf og æg - Få opskriften her

Fredag: Indisk lammecurry med cashewnødder - Få opskriften her