kalvekoteletter
Mad

Kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En god kalvekotelet med det rette tilbehør er skøn og nem hverdagsmad. Få opskriften på kalvekoteletter med blomkålspuré og stegte svampe her
4 personer

KALVEKOTELETTER

  • 4 kalvekoteletter
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

STEGTE SVAMPE

  • 175 g østershatte
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 spsk. smør

BLOMKÅLSPURÉ

  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 hjertesalat
  • ½ agurk
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • frisk timian

1. Stegte svampe: Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Steg svampe og løg i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber. Hæld bouillon på, og lad det koge ind. Tilsæt smør lige inden servering.

2. Blomkålspuré: Skræl og skær kartofler i mindre stykker. Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Kog kartofler og blomkålsbuketter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra, og mós. Brun smør i en kasserolle, rør det i mosen, og smag til med salt og peber.

3. Grøn salat: Skyl og snit salat og agurk. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.

4. Kalvekoteletter: Steg koteletterne i olie på en (grill)pande i 4 minutter på hver side. Anret bøfferne oven på blomkålspuré og svampe. Drys med timian, og servér salat til.

TIP: Undgå helst at bruge vand, når du renser svampe. Brug i stedet en blød børste eller pensel.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her

Onsdag: Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål - få opskriften her

Læs også