Hovedretter

Kalvefrikassé med sommergrønt

Dansk simremad, når det er allerbedst! Brug sæsonens grøntsager i en skøn sommerret. Her får du opskriften på kalvefrikassé med sommergrønt

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g kalvebov i tern
1½ l kalvebouillon
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. hele peberkorn
2 laurbærblade
2 rødløg
500 g nye kartofler
500 g nye gulerødder
250 g knoldselleri
50 g smør
3 spsk. hvedemel
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde
1 bundt grønne asparges
350 g friske ærter i bælg
salt og peber

Opskrift - sådan laver du kalvefrikassé med sommergrønt 

Simretid: I alt 2 timer
 
Bring kalvekød og bouillon i kog i en gryde. Læg timian, persille, peberkorn og laurbærblade i en tepose, og luk posen med et stykke kødsnor. Skum overfladen, læg låg på, og lad kødet simre i 1½ time. Pil rødløg, og skær dem i både. Skrub kartofler og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker. Skræl selleri, og skær den i tern. Tag kødet op, og læg det over i en stor skål, når det er mørt (kassér tebrevet med krydderurter). Tilsæt rødløg, kartofler, gulerødder og selleri i kogelagen, og lad det koge, til grøntsagerne er møre. Sigt kogelagen over i en stor skål, og læg grøntsagerne over i skålen til kødet. Smelt smørret i den gryde, du ønsker at servere retten i. Pisk mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogelage lidt efter lidt under omrøring, til du får en jævn sauce. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål, og hæld det gradvist i saucen, mens du pisker. Bring saucen i kog, til den begynder at tykne, og tilsæt så kød og grøntsager. Skyl asparges, og knæk den nederste, lidt træede bund af. Skær aspargesene i grove skiver. Bælg ærterne. Lad asparges og ærter koge med i gryden i et par minutter, så de bliver flot grønne. Smag til med salt og peber, og servér evt. med bredbladet persille.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Glaseret lakseside med bagte gulerødder - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling a la Toscana - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med bagte og syltede radiser - Få opskriften her

Torsdag: Tacos med krydrede rejer og jordbærsalsa - Få opskriften her