Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat
Mad

Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

31. oktober 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En julekrydret udgave af de klassiske frikadeller passer perfekt sammen med en sprød rødkålssalat. Her får du opskriften på julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat.
30 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hakket kalvekød
  • 250 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Rosmarinkartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • Salt

Rødkålssalat:

  • ½ frisk rødkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • 2 pærer
  • 1 dl hasselnøddekerner

Opskrift - sådan laver du julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter. Rosmarinkartofler: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rødkålssalat: Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne. Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat. Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her

Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her

Fredag: Lakseside med lun rodfrugtsalat – få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også