Hovedretter

Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

En julekrydret udgave af de klassiske frikadeller passer perfekt sammen med en sprød rødkålssalat. Her får du opskriften på julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat.

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g hakket kalvekød
250 g hakket svinekød
1 løg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
½ tsk. stødt allehånde
Salt og peber
Smør til stegning

Rosmarinkartofler:

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 håndfuld frisk rosmarin
Salt

Rødkålssalat:

½ frisk rødkål
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
2 pærer
1 dl hasselnøddekerner
 
 

Opskrift - sådan laver du julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
Rosmarinkartofler:
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
Rødkålssalat:
Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne. Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten.
 
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat.