Hovedretter

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti til 4 personer

Spaghetti med kødboller – men på en lidt ny måde!
 
INGREDIENSER
1½ dl mælk
50 g brødkrummer af hvedebrød
800 g hakket kalve- og flæskekød
salt og friskkværnet peber
skal af 1 usprøjtet citron
1 fed hvidløg
2 spsk. frisk salvie
olie til stegning
 
GRØNTSAGSSPAGHETTI
400 g spaghetti
1 løg
1 aubergine
1 squash
2 spsk. olivenolie til stegning
 
TIL SERVERING
100 g parmesan
2-3 kviste frisk salvie
 

Opskirift - sådan laver du italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

 
1. Hæld mælken over brødkrummerne, og lad det trække i 5 minutter. Rør kødet sammen med de udblødte brødkrummer, salt og peber. Rør fint-revet citronskal, presset hvidløg og finthakket salvie i farsen. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie på en pande i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
 
2. Grøntsagsspaghetti: Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, men hæld vandet fra, 1 minut før spaghettien er færdigkogt. Skær løg, aubergine og squash i mindre stykker. Varm olien op på en pande, og steg løget i 2 minutter. Tilsæt derefter aubergine og squash, og steg videre i 6-8 minutter. Fordel den afdryppede spaghetti på panden, og varm det hele godt igennem.
 
3. Servering: Vend de stegte kødboller i grøntsagsspaghettien. Drys med friskrevet parmesan og salvieblade lige før servering.