Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter
Mad

Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

30. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Glæder du dig til weekend? Pynt mørbraden festligt med friske figner og sprøde skinkeskiver. Her får du opskriften på italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad
  • smør til stegning
  • 200 g pancetta
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum, persille og oregano
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

BAGTE RODFRUGTER

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

PESTO

  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g cashewnødder
  • 25 g parmesan
  • salt

TIL SERVERING

  • 75 g rucola

Opskrift - sådan laver du italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

1. BAGTE RODFRUGTER: Tænd ovn­en på 175° varmluft. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne. 2. Hak de blandede krydderurter fint, og rør dem sammen med sennep, honning, salt og peber i en skål. Afpuds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg skiver af pancetta helt tæt sammen på et skærebræt, og læg mørbraden oven på dem, i midten. Fyld mørbradslommen med krydderurteblandingen, og fold pancettaskiverne rundt om kødet (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen med). Steg mørbraden i smør på en pande, til den er gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion de sidste 5 minutter. Lad kødet hvile på et bræt i 10 minutter. 3. PESTO: Blend basilikum, olie, citronsaft og revet citronskal til en grøn olie i en foodprocessor eller minihakker. Rist pinjekerner og cashewnødder på en tør pande, riv parmesan fint, og tilsæt. Blend igen, til du får en grov pesto. Smag til med salt. 4. SERVERING: Skyl rucola, anret den på et fad, og servér til mørbraden sammen med bagte rodfrugter og pesto.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter – Få opskriften her

Onsdag: Græsk kyllingeburger – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også