Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter
Hovedretter

Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

Glæder du dig til weekend? Pynt mørbraden festligt med friske figner og sprøde skinkeskiver. Her får du opskriften på italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 svinemørbrad
smør til stegning
200 g pancetta
1 stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum, persille og oregano
1 spsk. dijonsennep
½ spsk. honning
½ tsk. salt
friskkværnet peber

BAGTE RODFRUGTER

1 kg blandede rodfrugter
2 spsk. olivenolie
salt

PESTO

1 bundt basilikum
1 dl olivenolie
skal og saft af ½ usprøjtet citron
50 g pinjekerner
50 g cashewnødder
25 g parmesan
salt

TIL SERVERING

75 g rucola

Opskrift - sådan laver du italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter

 
1. BAGTE RODFRUGTER: Tænd ovn­en på 175° varmluft. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne.
 
2. Hak de blandede krydderurter fint, og rør dem sammen med sennep, honning, salt og peber i en skål. Afpuds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg skiver af pancetta helt tæt sammen på et skærebræt, og læg mørbraden oven på dem, i midten. Fyld mørbradslommen med krydderurteblandingen, og fold pancettaskiverne rundt om kødet (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen med). Steg mørbraden i smør på en pande, til den er gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion de sidste 5 minutter. Lad kødet hvile på et bræt i 10 minutter.
 
3. PESTO: Blend basilikum, olie, citronsaft og revet citronskal til en grøn olie i en foodprocessor eller minihakker. Rist pinjekerner og cashewnødder på en tør pande, riv parmesan fint, og tilsæt. Blend igen, til du får en grov pesto. Smag til med salt.
 
4. SERVERING: Skyl rucola, anret den på et fad, og servér til mørbraden sammen med bagte rodfrugter og pesto.