stjerneskud
Hovedretter

Hverdags-stjerneskud

Gør mandagen smuk som et stjerneskud og servér en klassisk anretning med paneret og dampet fiskefilet. Her får du opskriften på hverdags-stjerneskud

Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

8 rødspættefileter
1-2 dl hvidvin
2 spsk. fuldkornsmel
1 æg
1 dl rasp
smør og olie til stegning

PAPRIKADRESSING

1 dl cremefraiche 18 %
2 spsk. god mayonnaise
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. sød paprika
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 bundt grønne asparges
1 glas hvide asparges
150 g rejer i lage
4-8 skiver rugbrød eller groft franskbrød
1 håndfuld salatblade
½ citron

Opskrift - sådan laver du hverdags-stjerneskud 

1. Tænd ovnen på 200°. Krydr 4 rødspættefileter med salt og peber. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved, så bunden er dækket, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til fisken er dampet. Vend de 4 resterende fiskefileter i fuldkornsmel. Vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i en blanding af rasp, salt og peber. Steg de panerede fisk på en pande i godt med smør og olie.

2. PAPRIKADRESSING: Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til.
 
3. SERVERING: Knæk den nederste, lidt træede bund af de grønne asparges. Hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de bliver flot grønne. Afdryp hvide asparges og rejer. Rist rugbrød eller franskbrød. Top brødet med dampet og stegt fisk, hvide og grønne asparges, rejer, dressing, salatblade og skiver af citron.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling i kokos-karry – Få opskriften her

Onsdag: Ærtesuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Torsdag: Polenta-tærte med spinat og gedeost – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat – Få opskriften her