Brød og bagværk
13. februar 2018

Speltbrød med hele speltkerner

Et lækkert brød med hele speltkerner. Dejen kan også bruges til boller i stedet. Her får du opskriften på speltbrød med hele speltkerner
Af: af Timm Vladimir
Speltbrød med hele speltkerner

Foto: Columbus Leth

Speltbrød med hele speltkerner

Tid: 30 minutter. Hævetid: Mindst 12 timer. Bagetid: 30 minutterMængde: 2 store brød DET SKAL DU BRUGE125 g hele speltkerner10 g gær8 dl koldt vand
1 dl yoghurt naturel1 kg fint speltmel2 tsk. salt2 dl speltflager
SE OGSÅ: Koldhævede ølandsboller

Opskrift - sådan laver du speltbrød med hele speltkerner

1. Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af. Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk. Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer. 2. Form 2 lige store brød af dejen. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time. 3. Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også