speltbrød
Brød

Speltbrød med hele speltkerner

13. februar 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Et lækkert brød med hele speltkerner. Dejen kan også bruges til boller i stedet. Her får du opskriften på speltbrød med hele speltkerner

Speltbrød med hele speltkerner

Tid: 30 minutter. Hævetid: Mindst 12 timer. Bagetid: 30 minutter Mængde: 2 store brød   DET SKAL DU BRUGE 125 g hele speltkerner 10 g gær 8 dl koldt vand  
  1 dl yoghurt naturel 1 kg fint speltmel 2 tsk. salt 2 dl speltflager  
  SE OGSÅ: Koldhævede ølandsboller  

Opskrift - sådan laver du speltbrød med hele speltkerner

  1. Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af. Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk. Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer.   2. Form 2 lige store brød af dejen. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time.   3. Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.  

Læs også