Speltbrød med hele speltkerner
Tid: 30 minutter. Hævetid: Mindst 12 timer. Bagetid: 30 minutterMængde: 2 store brød DET SKAL DU BRUGE125 g hele speltkerner10 g gær8 dl koldt vand 1 dl yoghurt naturel1 kg fint speltmel2 tsk. salt2 dl speltflager
SE OGSÅ:
Koldhævede ølandsboller Opskrift - sådan laver du speltbrød med hele speltkerner
1. Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af. Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk. Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer. 2. Form 2 lige store brød af dejen. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time. 3. Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.