speltbrød
Brød

Speltbrød med hele speltkerner

Et lækkert brød med hele speltkerner. Dejen kan også bruges til boller i stedet. Her får du opskriften på speltbrød med hele speltkerner

Speltbrød med hele speltkerner

Tid: 30 minutter. Hævetid: Mindst 12 timer. Bagetid: 30 minutter
Mængde: 2 store brød
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g hele speltkerner
10 g gær
8 dl koldt vand
 
 
1 dl yoghurt naturel
1 kg fint speltmel
2 tsk. salt
2 dl speltflager
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
SE OGSÅ: Koldhævede ølandsboller
 

Opskrift - sådan laver du speltbrød med hele speltkerner

 
1. Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld overskydende vand fra, og lad dem køle lidt af. Rør gær ud i vand og yoghurt i en skål. Tilsæt speltmelet, og ælt, til dejen føles elastisk. Tilsæt salt, og ælt, til det er arbejdet ind i dejen. Ælt de kogte speltkerner i dejen. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 12 timer.
 
2. Form 2 lige store brød af dejen. Vend dem i speltflager, og lad dem efterhæve i ½ time.
 
3. Varm ovnen op til 250°, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. De skal lyde hule under bunden og være flot gyldne.