kylling
Hovedretter

Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler

Jeg har genopdaget hasselbackkartoflerne! Både på grund af deres ekstra sprøde overflade, og – som min gode ven ivrigt forklarede mig – fordi de kan suge ekstra sauce til sig. Her får du opskriften på honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler

Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 1 time
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
800 g små kartofler
1 dl dijonsennep
½ dl honning
½ dl olivenolie
1 håndfuld frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
3 dl hvidvin
2 dl vand
2½ dl piskefløde
 
 
FRISK KÅLSALAT
½ rød spidskål
½ pose grønkål
3 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
4 store gulerødder
1 æble
1 lille rødløg
1 dl græskarkerner
 
PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
 

Opskrift - sådan laver du honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler

 
1. Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfast fad. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og placér dem rundt om kyllingen i fadet. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingen ind i blandingen, og hæld resten over kartoflerne. Hæld hvidvin og vand i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 1 time. Hvis kyllingen når at blive gennemstegt før kartoflerne, kan du tage den ud, placere den under alufolie og give kartoflerne lidt ekstra tid (evt. med ovnens grillfunktion slået til).
 
2. FRISK KÅLSALAT: Snit spidskål i tynde bånd. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og æble i papirtynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Bland det hele i en stor skål. Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over kålsalaten.
 
3. Anret kyllingen med kartofler på et serveringsfad. Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en kasserolle. Tilsæt fløde, og lad saucen koge op. Smag den til, og servér straks sammen med kylling, kartofler og salat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Forårssalat med persillepesto – Få opskriften her

Tirsdag: Asiatisk jordskokkefad med laks – Få opskriften her

Onsdag: Chilifyldte butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano – Få opskriften her