Hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler
Mad

Hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler

24. maj 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Fiskepinde er perfekte, når det ikke behøver at tage lang tid i hverdagen. Og du skal ikke føle dig for fin til at servere en god remoulade til disse lækre hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler.
30 min4 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 800 g kartofler
  • olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt

Fiskepinde

  • 600 g mørksejfilet
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. karry
  • 2 æg
  • 2 dl pankorasp
  • solsikkeolie til stegning

Til servering

  • 200 g ærter (friskbælgede eller fra frost)
  • 150 g sugarsnaps
  • salt
  • 1 citron

Hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand med skrællen på.
  2. Fordel dem i en bradepande, og giv dem et tryk, så de bliver lidt flade og sprækker.
  3. Dryp med olie, drys med timian, og krydr godt med salt. Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
  4. Fiskepinde: Dup fisken tør, og skær den ud i ca. 3 cm brede stænger. Bland mel, salt, peber og karry i en dyb tallerken.
  5. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken. Hæld pankorasp i en tredje tallerken. Vend først mørksejstykkerne i melblandingen, så i pisket æg og til sidst i pankorasp.
  6. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
  7. Servering: Kog ærterne i letsaltet vand i 3 minutter sammen med sugarsnaps.
  8. Hæld vandet fra, krydr med mere salt, og dryp med friskpresset citronsaft. Servér sammen med timiankartofler og fiskepinde.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også