Hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler
Hovedretter

Hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler

Det behøver ikke at tage lang tid at få dejlig fisk på bordet i hverdagen. Og du skal ikke føle dig for fin til at servere en god remoulade til disse lækre hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler. Få opskriften her

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g kartofler
olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt

FISKEPINDE

600 g mørksejfilet
4 spsk. hvedemel
2 tsk. salt
peber
2 tsk. karry
2 æg
2 dl pankorasp
solsikkeolie til stegning

TIL SERVERING

200 g ærter (friskbælgede eller fra frost)
150 g sugarsnaps
salt
1 citron

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede fiskepinde med timiankartofler

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand med skrællen på. Fordel dem i en bradepande, og giv dem et tryk, så de bliver lidt flade og sprækker. Dryp med olie, drys med timian, og krydr godt med salt. Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
 
2. FISKEPINDE: Dup fisken tør, og skær den ud i ca. 3 cm brede stænger. Bland mel, salt, peber og karry i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken. Hæld pankorasp i en tredje tallerken. Vend først mørksejstykkerne i melblandingen, så i pisket æg og til sidst i pankorasp. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
 
3. SERVERING: Kog ærterne i letsaltet vand i 3 minutter sammen med sugarsnaps. Hæld vandet fra, krydr med mere salt, og dryp med friskpresset citronsaft. Servér sammen med timiankartofler og fiskepinde.