Hovedretter

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med bacon

Der er ingen bløde løg til hakkebøfferne, men til gengæld er der en sund og smagfuld sauce med peberfrugt og bacon.

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g hakket oksekød
1½ spsk. grov sennep
1 bundt persille
salt og friskkværnet peber
olie til stegning

RØD PEBERFRUGTSAUCE

1 lille løg
1 rød peberfrugt
100 g bacon i tern
1 spsk. hvedemel
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. paprika
½ tsk. røget paprika
2½ dl madlavningsfløde 18 %
2 dl mælk
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

4 dl fuldkornsris

TIL SERVERING

1 rød peberfrugt
½ bundt persille
100 g salatost i tern

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og bacon

 
1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
2. Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber. Form kødet til 4 store eller 6 små hakkebøffer, og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.
 
3. RØD PEBERFRUGTSAUCE: Pil løget, og hak det groft. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 1-2 minutter. Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud i baconblandingen, og tilsæt herefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber. Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.
 
4. SERVERING: Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde. Servér retten direkte fra panden, drysset med hakket persille og smuldret salatost. Servér med kogte ris.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Farserede porrer og bagte gulerødder med brunet smør  - Få opskriften her

Tirsdag: Blomkålssuppe med pinjekerner og sprøde grønkålschips  - Få opskriften her

Torsdag: Grønkålstærte med laks, porre og bacon - Få opskriften her

Fredag: Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling  - Få opskriften her