Hovedretter

Gulerodsrisotto med parmesan og timian

Smuk og velsmagende aftensmad - risottoen får en vidunderlig farve og smag fra gulerødderne. Her får du opskriften på gulerodsrisotto med parmesan og timian

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg gulerødder
4 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian + lidt til pynt
1 spsk. smør til stegning
salt og peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du gulerodsrisotto med parmesan og timian 

 
1. Tænd ovnen på 220° varmluft. Skrub eller skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem med halvdelen af olien på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er flot gyldne. Skær de resterende gulerødder i skiver på 1 cm. Kog skiverne i vand i en gryde i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden, og tilsæt resten af olien. Blend gulerødderne med en stavblender eller i en blender til en helt glat puré.
 
2. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Pluk timianbladene fra stilkene. Steg løg, hvidløg og timianblade i smør i en tykbundet gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og lad dem stege med i gryden. Hæld hvidvin på, og lad det stege, til væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden er akkurat dækkede. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er møre. Tilsæt gulerodspuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, til konsistensen er cremet. Smag risottoen til. Top risottoen med bagte gulerødder, friskrevet parmesan og timian, og servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Minestronesuppe med kødboller - Få opskriften her

Onsdag: Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita - Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler - Få opskriften her