kylling
Mad

Grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Når du steger kylling i en gryde med låg, bliver den saftig og mør, og du får masser af dejlig sauce. Her får du opskriften på grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler
4 personer

GRYDESTEGT KYLLING

  • 1 hel kylling
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 skalotteløg
  • 1 helt hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 dl hvidvin
  • 4 dl hønsebouillon

MOS AF SØDE KARTOFLER

  • 5 store søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie til pensling
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

GRILLET PAK CHOY

  • 4 pak choy
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 spsk. nigellafrø

1. Rens kyllingeKylling: n. Skær limefrugterne i kvarter, og læg dem ind i kyllingen. Pensl kyllingen med olie, og krydr med salt og peber. Pil og halvér løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde i 10 minutter, til de er gyldne. Tag løg og hvidløg op af gryden. Brun kyllingen i gryden på alle sider. Læg løg og hvidløg tilbage i gryden; hæld hvidvin ved, og lad det koge i 3 minutter. Tilsæt bouillon, og lad kyllingen simre under låg i 30 minutter med brystsiden nedad. Vend kyllingen, og lad den simre i yderligere 30 minutter på den anden side.

2. Mos af søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skyl de søde kartofler, og pensl dem med olie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen; pil skrællen af, og mos kartoflerne sammen med salt, peber og olie.

3. Grillet pak choy: Skyl og halvér pak choy, og steg dem i olie på en pande. Tag dem af panden, og dryp med citronsaft, olie, salt og nigellafrø. Servér som tilbehør til kylling og mos.

TIP: Kylling tilovers? Brug det som fyld i en sandwich dagen efter.

Læs også