Grøn risotto med bacon
Hovedretter

Grøn risotto med bacon

Giv den klassiske risotto et klædeligt grønt tvist med asparges, ærter og squash. Her får du opskriften på grøn risotto med bacon

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
1 squash
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
50 g friskrevet parmesan
½ usprøjtet citron
1 bundt grønne asparges
200 g ærter fra frost

TIL SERVERING

200 g bacon
1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du grøn risotto med bacon 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Skyl squashen, og riv den groft. Lad den revne squash stege med i gryden, til den begynder at falde sammen. Skyl og hak basilikum og persille, og vend det i gryden. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden. Hæld hvidvin ved, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente. Tilsæt friskrevet parmesan og revet citronskal. Hæld frosne ærter i risottoen, og rør rundt, til de er tøet op. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
 
2. SERVERING: Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér risottoen toppet med skyllede ærteskud og bacon.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte portobellosvampe med bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kylling korma med basmatiris - Få opskriften her

Fredag: Hotdogs med rødløgsrelish - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: