Hovedretter

Grøn risotto med bacon

Giv den klassiske risotto et klædeligt grønt tvist med asparges, ærter og squash. Her får du opskriften på grøn risotto med bacon

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
1 squash
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
50 g friskrevet parmesan
½ usprøjtet citron
1 bundt grønne asparges
200 g ærter fra frost

TIL SERVERING

200 g bacon
1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du grøn risotto med bacon 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Skyl squashen, og riv den groft. Lad den revne squash stege med i gryden, til den begynder at falde sammen. Skyl og hak basilikum og persille, og vend det i gryden. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden. Hæld hvidvin ved, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente. Tilsæt friskrevet parmesan og revet citronskal. Hæld frosne ærter i risottoen, og rør rundt, til de er tøet op. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
 
2. SERVERING: Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér risottoen toppet med skyllede ærteskud og bacon.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte portobellosvampe med bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kylling korma med basmatiris - Få opskriften her

Fredag: Hotdogs med rødløgsrelish - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: