pizza
Hovedretter

Græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller

De flade pitabrød kan toppes med kød og friske grøntsager og serveres som små pizzaer. Her får du opskriften på græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
75 g feta
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte

LYNSYLTEDE RØDLØG

2 rødløg
1 dl æblecidereddike

TZATZIKI

1 agurk
1 knsp. salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
saft af ½ citron
friskkværnet peber

TIL SERVERING

4-8 pitabrød
50 g rucola
1 glas kalamataoliven
1 håndfuld mynte

Opskrift - sådan laver du græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller 

 
1. LYNSYLTEDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle med æblecidereddike, og giv det et hurtigt opkog. Tag kasserollen af varmen, og lad løgene køle af.
 
2. Læg oksekød i en skål, og tilsæt groft smuldret feta, salt, peber og oregano. Pil og hak rødløget fint, og pres hvidløget. Skyl og hak persille og mynte fint. Tilsæt, og rør farsen sammen. Stil på køl i 30 minutter.
 
3. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil blandingen på køl.
 
4. Tænd ovnen på 200°. Rul små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10-15 minutter, til de er gennemstegte.
 
5. SERVERING: Lun pitabrødene i ovnen. Top med tzatziki, kødboller, skyllet rucola, oliven og mynte, og servér straks.