Græskarsuppe med krebsehaler
Hovedretter

Græskarsuppe med krebsehaler

Den cremede og farverige græskarsuppe smager himmelsk toppet med krebsehaler, syrlig cremefraiche og et pift af citron. Her får du opskriften på græskarsuppe med krebsehaler

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 stort hokkaidogræskar
olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

200 g krebsehaler
dild
cremefraiche 18 %
rugbrød

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med krebsehaler 

 
1. Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skallen med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern. Svits dem i olie i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt, og svits dem sammen med græskar-ternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskar-ternene er helt møre. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Afdryp krebsehalerne, vend dem i suppen, og top med dild og cremefraiche. Servér suppen med ristet rugbrød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her