Hovedretter

Græskarsuppe med krebsehaler

Den cremede og farverige græskarsuppe smager himmelsk toppet med krebsehaler, syrlig cremefraiche og et pift af citron. Her får du opskriften på græskarsuppe med krebsehaler

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 stort hokkaidogræskar
olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

200 g krebsehaler
dild
cremefraiche 18 %
rugbrød

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med krebsehaler 

 
1. Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skallen med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern. Svits dem i olie i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt, og svits dem sammen med græskar-ternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskar-ternene er helt møre. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Afdryp krebsehalerne, vend dem i suppen, og top med dild og cremefraiche. Servér suppen med ristet rugbrød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her