Hovedretter

Græskarrisotto med pancetta og salvie

En cremet risotto går man aldrig galt i byen med – og så er det den perfekte undskyldning for at åbne en flaske hvidvin fredag aften. Her får du opskriften på græskarrisotto med pancetta og salvie

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld salvie
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin
1 l kyllingebouillon
50 g friskrevet parmesan

TOPPING

½ hokkaidogræskar
1 spsk. olivenolie
salt
100 g pancetta i skiver

GRÆSKARPURÉ

½ hokkaidogræskar
2 spsk. smør

TIL SERVERING

frisk salvie

Opskrift - sådan laver du græskarrisotto med pancetta og salvie 

 
1. TOPPING: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær skallen af det halve græskar, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i små tern, fordel på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de møre og gyldne. Fordel pancetta på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og bag på en anden rist i ovnen i ca. 7 minutter, til den er sprød.
 
2. GRÆSKARPURÉ: Skær skallen af det andet halve græskar, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i en gryde i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra gryden, og tilsæt smør. Blend græskarternene med en stavblender til en helt glat puré.
 
3. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Hak salvie fint. Steg det hele i smør i en tykbundet gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og tilsæt dem. Hæld hvidvin over, og steg, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, en smule ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er møre. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, til konsistensen er cremet. Smag risottoen til.
 
4. SERVERING: Top risottoen med ristede græskartern, sprød pancetta og frisk salvie, og servér straks.