Hovedretter

Græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

Giv aftenens torskeret en græsk overhaling med oliven og feta, der karamelliseres let i ovnen. Her får du opskriften på græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g torskefilet
1 dåse butterbeans
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld bredbladet persille
1 usprøjtet citron
salt og peber
100 g feta
360 g grønne oliven
50 g rucola

OVNKARTOFLER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
salt

TZATZIKI

1 agurk
salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
½ citron
peber

Opskrift - sådan laver du græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

 
1. Ovnkartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartofler, og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, oregano og salt. Bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter.
 
2. Tzatziki: Skyl agurk, og riv den groft. Drys med lidt salt, og afdryp agurken i en sigte. Pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil skålen på køl.
 
3. Læg torskefileter i et ovnfast fad. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Fordel dem i fadet rundt om torsken. Dryp olie over. Skyl og hak persille, og drys det over fadet. Riv citronskal fint over fadet, og pres herefter citronsaft over fadet. Krydr med salt og peber, og smuldr feta over. Bag fadet i ovnen i 15 minutter samtidig med kartoflerne, til torsken er gennemstegt. Fordel oliven over fadet, og servér med ovnkartofler, tzatziki og skyllet rucola.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Gnocchi med ovnbagt tomatsauce - Få opskriften her

Onsdag: Vietnamesisk pho-suppe med kylling - Få opskriften her

Torsdag: Galette med svampefyld - Få opskriften her

Fredag: Luksusburger med lynsyltede agurker - Få opskriften her