Mad
14. marts 2019

Græsk pastasalat med oksefrikadeller

Skru op for smagen af Grækenland med oliven, feta og oregano. Næsten som at være der selv! Her får du opskriften på græsk pastasalat med oksefrikadeller
Af: Emma Martiny
Græsk pastasalat med oksefrikadeller

Foto: Winnie Methmann

Skru op for smagen af Grækenland med oliven, feta og oregano. Næsten som at være der selv! Her får du opskriften på græsk pastasalat med oksefrikadeller
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g penne (pastarør)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • ½ spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 290 g kalamataoliven
  • 280 g artiskokhjerter i olie
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld frisk oregano

OKSEFRIKADELLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret mynte
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller olie til stegning
Annonce

Græsk pastasalat med oksefrikadeller

  1. Læg oksekødet i en skål. Rør det sammen med presset hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
  2. Kog pasta efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen.
  3. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter. Bland det hele i en stor skål.
  4. Smuldr feta over salaten, og pynt med frisk oregano.
  5. Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
  6. Servér frikadellerne med pastasalaten.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.