Hovedretter

Græsk pastasalat med oksefrikadeller

Skru op for smagen af Grækenland med oliven, feta og oregano. Næsten som at være der selv! Her får du opskriften på græsk pastasalat med oksefrikadeller

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g penne (pastarør)
3 spsk. olivenolie
1 citron
½ spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
1 agurk
2 røde peberfrugter
290 g kalamataoliven
280 g artiskokhjerter i olie
150 g feta
1 håndfuld frisk oregano

OKSEFRIKADELLER

500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg
1 spsk. tørret mynte
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
smør eller olie til stegning

Opskrift - sådan laver du græsk pastasalat med oksefrikadeller 

 
1. OKSEFRIKADELLER: Læg oksekødet i en skål. Rør det sammen med presset hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. Kog pasta efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter. Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med frisk oregano.
 
3. OKSEFRIKADELLER, FORTSAT: Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér frikadellerne med pastasalaten.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her

Fredag: Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat - Få opskriften her