Hovedretter

Glaseret and med ferskner

Der er lidt pekingand over denne ret, hvor skindet glaseres med asiatisk hoisinsauce. Og det sødlige tilbehør passer rigtig godt til

(4 personer)
2 friske andebryster
groft salt
1 tsk. st. nellike
2 spsk. hoisinsauce
groft kværnet peber
4 friske ferskner eller nektariner
1 bundt forårsløg, snittet på skrå
lidt olie
1 spsk. citron- eller limesaft
TILBEHØR:
dampede kinesiske nudler og hoisinsauce til dip
Rids skindet på andebrysterne i smalle striber, helt ned til kødet. Gnid det med groft salt. Brun først med skindsiden nedad på en tør varm pande, til det er lysebrunt. Vend, og steg den anden side i 1-2 minutter. Læg dem i et lille fad på en rist. Gnid lidt nellike på skindet. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter. Smør hoisinsaucen på, og steg eller gril i et par minutter mere. Mærk, om de er tilpas stegt. Tag dem ud, og lad dem stå i 5-10 minutter. Skær fersknerne/nektarinerne i store terninger, og snit forårsløgene på skrå med alt det grønne. Steg først frugterne i lidt olie 2 minutter, vend løg i, og kværn peber over. Steg i 1-2 minutter. Skær anden i tynde skiver, og anret oven på nektarinerne. Giv nudler og ekstra hoisinsauce til.

Du kan også sagtens pakke anden ind i tynde pandekager eller tortillaer a la Peking-versionen med snittede forårsløg, agurkestænger og hoisinsauce, hvis du har mere lyst til det. Saucen fås i de fleste større supermarkeder.

RELEVANTE LINKS

Pære Belle Helene
Pære Belle
Helene
Madplan til
hele ugen
Gæstemiddag:
Med et touch
af Italien
Læs mere om: