Fuldkornstærte med aubergine og hytteost
Aftensmad

Fuldkornstærte med aubergine og hytteost

12. maj 2016Opdateret 15. april
af Marie Melchior
Stegt aubergine giver en saftig tærte med dybde i smagen. Her får du opskriften på fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Det skal du bruge

  • 150 g koldt smør
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
  • lidt smør til formen

TÆRTEFYLD

  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 4 æg
  • 2½ dl hytteost
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta

TILBEHØR

  • evt. blandet grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer.
  2. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
  3. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
  5. Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
  6. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.
  7. Fjern alufolien.

TÆRTEFYLD

  1. Skyl auberginen, og skær den i små tern.
  2. Pil og hak løget.
  3. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter.
  4. Krydr med salt, peber og tørret oregano.
  5. Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
  6. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
  7. Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
  8. Servér evt. en grøn salat til.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også