Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Fuldkornstærte med aubergine og hytteost
12. maj 2016
Opdateret 15. april
af Marie Melchior
Stegt aubergine giver en saftig tærte med dybde i smagen. Her får du opskriften på fuldkornstærte med aubergine og hytteost
Det skal du bruge
150 g koldt smør
200 g fuldkornshvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
lidt smør til formen
TÆRTEFYLD
1 aubergine
1 rødløg
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
4 æg
2½ dl hytteost
salt og friskkværnet peber
100 g feta
TILBEHØR
evt. blandet grøn salat
Fremgangsmåde
Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer.
Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.
Fjern alufolien.
TÆRTEFYLD
Skyl auberginen, og skær den i små tern.
Pil og hak løget.
Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter.
Krydr med salt, peber og tørret oregano.
Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
Servér evt. en grøn salat til.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også