risotto
Hovedretter

Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano

Hvis du kan, vil jeg anbefale dig at få fingre i fuldkornsgrødris, da de giver ekstra smag og bid. Du kan dog sagtens erstatte med klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden. Her får du opskriften på fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano

Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano 

Tid: 20 minutter. Kogetid: 40 minutter. Ovntid: 5 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g blandede svampe
1 spsk. smør til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
4 dl fuldkornsgrødris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
60 g serranoskinke
75 g friskrevet parmesan
4 stilke frisk grønkål
 
 
PRØV OGSÅ: Risotto med artiskokhjerter og squash
 

Opskrift - sådan laver du fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano 

 
1. Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. 
 
2. Læg svampene til side på en tallerken. Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber. Skyl risene; kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risene koge i ca. 40 minutter, indtil de er al dente. Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Rør revet parmesan i risottoen, og smag til. Skyl grønkålen; riv den i grove stykker uden stilke, og vend grønkål og svampe i risottoen. Pynt med sprød serranoskinke, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Forårssalat med persillepesto – Få opskriften her

Tirsdag: Asiatisk jordskokkefad med laks – Få opskriften her

Onsdag: Chilifyldte butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler – Få opskriften her