Fransk bondesalat med pocherede æg
Hovedretter

Fransk bondesalat med pocherede æg

Når aftensmaden skal være nem og stadig mættende, er en fyldig måltidssalat det helt rigtige. Her får du opskriften på en lækker fransk bondesalat med pocherede æg

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g små nye kartofler
300 g grønne bønner
1 bundt grønne asparges
150 g god bacon i skiver
125 g blandet grøn salat
1 rødløg
1 spsk. kapers
280 g oliven
50 g croutoner

URTE-VINAIGRETTE

1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld kruspersille
½ bundt purløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
salt og peber

POCHEREDE ÆG

1 l vand
3 spsk. lys eddike
4 æg

Opskrift - sådan laver du fransk bondesalat med pocherede æg 

 
1. Skrub kartofler. Kog dem i letsaltet vand, til de er akkurat møre, og afkøl. Skyl bønner og asparges. Nip enderne af bønnerne, og knæk den træede bund af aspargesene. Giv bønner og asparges et lynhurtigt opkog, så de blancheres, og skyl dem i iskoldt vand. Steg bacon, til den er sprød, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl og tør salatbladene, og anret dem på et fad. Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Skær de kogte kartofler i skiver. Fordel kartofler og rødløg over salaten sammen med kapers, oliven, croutoner og bacon.
 
2. URTE-VINAIGRETTE: Skyl dild, persille og purløg, og hak det fint. Rør det sammen med olie, honning, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten.
 
3. POCHEREDE ÆG: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde. Fordel de pocherede æg over salaten, og servér.
 
TIP: Lav dine egne croutoner ved at vende tern af daggammelt hvedebrød i olivenolie og salt og riste dem sprøde i ovnen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade - Få opskriften her

Onsdag: Hvid tortillapizza med kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk lasagne - Få opskriften her

Fredag: Sommerfuglekylling med hvidløg, citron og kartofler - Få opskriften her