Opskrift - sådan laver du flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon
1. Pizzabunde: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med den sidste ⅓ olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 helt tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
3. Topping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl bagekartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smør pizzadejene med cremefraiche, og fordel kartoffelskiverne ovenpå i ét lag. Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Fordel rødløg og bacontern over pizzaerne. Krydr med salt og peber. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-lasagne med masser af grøntsager - Få opskriften her
Torsdag: Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter - Få opskriften her