Hovedretter

Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon

Den tyske udgave af pizza hedder flammkuchen og toppes traditionelt med cremefraiche, rødløg og bacon. Prøv denne lækre variant med tynde skiver af kartofler. Her får du opskriften på flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Antal personer: 4

Pizzabunde

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
100 g rugmel
500 g pizzamel (tipo 00)

Topping

2 bagekartofler
2 dl cremefraiche 38 %
200 g god bacon i tern
2 rødløg

Opskrift - sådan laver du flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon 

 

1. Pizzabunde: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med den sidste ⅓ olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
 
2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 helt tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
 
3. Topping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl bagekartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smør pizzadejene med cremefraiche, og fordel kartoffelskiverne ovenpå i ét lag. Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Fordel rødløg og bacontern over pizzaerne. Krydr med salt og peber. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-lasagne med masser af grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter - Få opskriften her

Læs mere om: