Tid: 25 minutter
Ovntid: 1½ time
Trækketid, syltede rødløg: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
Flæskesteg:
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
10 laurbærblade
Syltede rødløg:
1 stort rødløg
½ dl æbleeddike
1 spsk. honning
1 tsk. salt
Sprød kål:
3 blade frisk grønkål
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 usprøjtet citron
Til servering:
Frisk rødkål
8 pølsebrød
1 dl mayonnaise
1 dl grov sennep
Opskrift - sådan laver du flæskestegsdogs med syltede rødløg og sprød grønkål
Flæskesteg: Forvarm ovnen til 150°. Gnid stegen med salt, og stik laurbærblade i sværen. Steg den i ovnen i 90 minutter, og skru op for varmen til 225°, til sværen er sprød. Skru ned for ovnen til 200°, så den er klar til grønkålen. Lad kødet trække i 10 minutter, og skær det i skiver.
Syltede løg: Pil løget, skær det i tynde ringe, og vend dem med eddike, honning og salt. Lad løgene trække på køkkenbordet i 30 minutter.
Sprød kål: Nip kålen, vend den med olie, salt og fintrevet citronskal. Bag kålen i ovnen i 5-7 minutter, til den er sprød.
Servering: Skær rødkålen i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Lun brødene. Smør dem med mayonnaise og sennep, og fyld syltede løg i bunden. Top med flæskesteg, rødkål og sprød grønkål.