Hovedretter

Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse

Lav pizza i lynfart ved at bruge arabiske fladbrød som bund. De fås hos mange grønthandlere, men kan også erstattes med flækkede pitabrød eller tortilla-wraps. Her får du opskriften på fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse

Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse 

Tid: 15 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
6 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortilla-wraps)
250 g frisk mozzarella
280 g frisk italiensk salsiccia-pølse (eller anden krydret pølse)
frisk oregano til pynt
 
 
GRÆSKARSAUCE
1 lille hokkaidogræskar
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. friskhakket oregano eller 1 spsk. tørret
salt og friskkværnet peber
1 spsk. balsamicoeddike
1-2 dl vand
 
 

Opskrift - sådan laver du fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse 

 
1. GRÆSKARSAUCE: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér græskarret, fjern kernerne, og skær resten af græskarret i tern (du kan sagtens lade skallen sidde på). Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove både. Fordel græskartern, løgbåde og hvidløgsfed på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp med olie. Drys med oregano, salt og peber, og bag græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Blend dem sammen med balsamico, og tilsæt vand gradvist, indtil du får en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
 
2. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir. Smør græskarsaucen ud på fladbrødene, og fordel plukket mozzarella over. Tryk farsen ud af pølserne, og fordel små toppe af farsen oven på fladbrødene. Bag fladbrødspizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt, osten smeltet, og kanterne på brødet er sprøde. Pynt med oregano, og servér.