pizza
Hovedretter

Fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella

Lav en nem pizza ved at bruge fladbrød som bund – de bliver lynhurtigt sprøde i ovnen. Her får du opskriften på fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g mascarpone
4 fladbrød, f.eks. arabiske fladbrød
salt og friskkværnet peber

PIZZATOPPING

1 bundt grønne asparges
250 g friske ærter i bælg
2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g
1 bakke ærteskud
150 g røget skinke

SERVERING

balsamico-glace
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Smør mascarpone på fladbrødene, og krydr med salt og peber. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, til kanterne er sprøde.
 
2. PIZZATOPPING: Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og fordel aspargesene oven på fladbrødene. Bælg ærterne. Riv eller skær mozzarella i mindre stykker. Skyl ærteskud. Fordel ærter og mozzarella oven på fladbrødene, og top med skinke og ærteskud.
 
3. SERVERING: Dryp balsamico-glace over fladbrødspizzaerne, og krydr med salt og peber. Servér straks.
 
TIP: Balsamico-glace er balsamicoeddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Kan købes i delikatesseforretninger.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet rødspætte med sød kartoffelmos og hvidvinssauce – Få opskriften her

Tirsdag: Gyros-kyllingewraps – Få opskriften her

Torsdag: Cannelloni al forno med ristet squashsalat – Få opskriften her

Fredag: Bøf med nye kartofler og rabarbersalat – Få opskriften her

 

 

 

Læs mere om: