Hovedretter

Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris

Jo længere kyllingestykkerne får lov at ligge i marinaden, jo bedre trænger den gode smag ind i kødet. Her får du opskriften på fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris

Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris til 4 personer

Tid: 20 minutter. Marinering, kød: Mindst 30 minutter. Ovntid: 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLING
1 kg kyllingeover- og underlår
1 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
2 spsk. jordnøddeolie til stegning
4 spsk. sojasauce
4 spsk. honning
4 spsk. fivespice-krydderi
 
TILBEHØR
4 dl ris
 
SPRØDSTEGT BROCCOLI
500 g broccoli
2 fed hvidløg
2 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. jordnøddeolie til stegning
 
 
1. Kylling: Tænd ovnen på 200°. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skræl og riv ingefæren. Rør hvidløg, ingefær, olie, sojasauce, honning og fivespice sammen i en skål. Læg kyllingestykkerne i en stor frysepose; hæld marinaden over, og vend det godt sammen. Lad kyllingestykkerne marinere i køleskabet i 30 minutter, gerne længere.
 
2. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
 
3. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
4. Sprødstegt broccoli: Skyl broccolien, og del den i buketter. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Steg broccoli, hvidløg og chiliflager i olie på en pande, til  broccolien får farve. Servér som tilbehør til kylling og ris.
 
TIP: Jordnøddeolie giver en delikat smag, men du kan sagtens bruge andre typer vegetabilsk olie til stegningen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt - Få opskriften her

Onsdag: Tacos med krydret oksekød og ananassalsa - Få opskriften her

Fredag: Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin - Få opskriften her