fiskefrikadeller
Mad

Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost

22. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Fisk skal vi gerne huske at spise hver uge, og fiskefrikadeller falder i god jord hos de fleste. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

OVNKARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

APPELSINRÅKOST

  • 1 lille hvidkål
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler

TIL SERVERING

  • aïoli eller remoulade

PRØV OGSÅ: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost

1. Hak torskefilet fint i en kødhakker eller foodprocessor. Rør fiskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.

2. OVNKARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

3. APPELSINRÅKOST: Snit hvidkål i tynde strimler. Riv skallen af appelsinerne. Rør appelsinskal, olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing. Vend hvidkålen i dressingen. Fjern al skræl fra appelsinerne, og skil appelsinbådene fra hinanden. Vend dem i kålsalaten. Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over råkosten.

4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem. Servér med ovnkartofler, appelsinråkost og remoulade eller aïoli.

Læs også