Fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade
Hovedretter

Fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade

Fiskefingre er måske nok et børnehit, men denne hjemmelavede version vil vække begejstring hos både små og store. Her får du opskriften på fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 33 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g torskefilet
1 æg
1 dl hvedemel
1 usprøjtet citron
1 tsk. salt
Peber
2 dl rasp
2 spsk. smør til stegning
1 håndfuld bredbladet persille

POMFRITTER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
Salt

REMOULADE

10 g løg
10 g gulerødder
10 g purløg
10 g frisk rødkål
1 spsk. kapers
10 g cornichoner
1 dl god mayonnaise
½ dl cremefraiche 18 %
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. sukker
Salt og peber

Opskrift - sådan laver du fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade 

 
1. Pomfritter: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Steg dem i ovnen i  30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. Remoulade: Pil løg. Skræl gulerod. Hak løg, gulerod, purløg, rødkål, kapers og cornichoner meget fint. Rør det hele sammen med de resterende ingredienser, og smag til.
 
3. Fiskefingre: Dup torsken tør, og skær den i aflange stykker. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Bland hvedemel sammen med fintrevet citronskal, salt og peber i en anden dyb tallerken. Hæld rasp i en tredje tallerken. Vend først fiskestykkerne i melblandingen, dernæst i æg og til sidst i rasp. Steg fiskefingrene i smør på en pande, til de er flot gyldne. Servér med pomfritter, remoulade og et drys persille.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med svampe og italiensk pølse - Få opskriften her

Torsdag: Grønne kikærtefladbrød med salat og feta - Få opskriften her

Fredag: Forårsruller med svampe og svinekød - Få opskriften her