Hovedretter

Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager

Madplan for uge 18: Ugens fredagsopskrift er fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager. Få opskriften her

Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager til 4 personer (35 min)

Både kartofler, grøntsager og den sprøde fiskefilet får forrygende selskab af den skarpe kaperscreme. 
 
DET SKAL DU BRUGE
8 fiskefileter
salt og friskkværnet peber
1 dl rugmel
smør + solsikkeolie til stegning
700 g store kogte kartofler
8 nye gulerødder
1 bundt forårsløg
 
KAPERSCREME
2 dl græsk yoghurt
30 g kapers
1 rødløg
 
TIL SERVERING
30 g kapers
 

Opskrift - sådan laver du fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager

 
1. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmel. Steg dem 2 minutter på hver side på en varm pande med smør og olie. Tag fiskefileterne af panden, men gem stegefedtet på panden. Skær kartoflerne i grove stykker. Dryp mere olie på panden, og steg kartoflerne lysebrune. Krydr med salt og peber.
 
2. Kaperscreme: Rør yoghurt med kapers. Pil og hak rødløg helt fint. Gem lidt kapers og rødløg til drys, og rør resten i cremen.
 
3. Skrub de nye gulerødder. Rens forårsløgene, og skær dem i lange stykker på skrå. Kog gulerødderne i 2 minutter i vand med salt, tilsæt forårsløg, og kog i endnu 1 minut. Hæld vandet fra. Drys fisken med kapers og hakket rødløg, og servér med stegte kartofler, grøntsager og kaperscreme.