Aftensmad

Sandwich med bøf og salat

af Camilla Zarah Lawes 4. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens onsdagsopskrift er sandwich med bøf og salat. Få opskriften her

Sandwich med bøf og salat til 4 personer (25 min)

Prøv en oksesandwich med masser af grøntsager og smag fra den krydrede pesto.    DET SKAL DU BRUGE 4 gode bøffer, f.eks. entrecote 1 spsk. solsikkeolie til stegning   FYLD 2 gulerødder 1 rødløg 100 g rød mangold (rødbedeblade) 12 sukkerærter   KORIANDERPESTO 1 lille bundt koriander ½ frisk rød chili 1 fed hvidløg ½ dl rapsolie 1 spsk. pinjekerner salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 1 stort grovflute salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du sandwich med bøf og salat

  1. Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande, gerne en grillpande, i ca. 3 minutter på hver side. Skræl og skær gulerødder i tynde stave. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Nip og skyl salaten. Skyl og halvér sukkerærter på langs.   2. Korianderpesto: Blend ingredienserne til pestoen i en blender eller en minihakker.   3. Varm flute i ovnen, og skær det i stykker på 10-12 cm. Flæk stykkerne, og smør begge sider med pesto. Fordel salat på brødet, skær bøfferne i skiver, og fordel dem oven på salatstykkerne. Læg løg, gulerodsstave og sukkerærter i sandwichen, krydr med salt og peber, og servér.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager