Aftensmad

Sandwich med bøf og salat

af Camilla Zarah Lawes 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens onsdagsopskrift er sandwich med bøf og salat. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 gode bøffer, f.eks. entrecote
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

FYLD

  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 100 g rød mangold (rødbedeblade)
  • 12 sukkerærter

KORIANDERPESTO

  • 1 lille bundt koriander
  • ½ frisk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl rapsolie
  • 1 spsk. pinjekerner
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 stort grovflute
  • salt og friskkværnet peber

Prøv en oksesandwich med masser af grøntsager og smag fra den krydrede pesto. 

1. Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande, gerne en grillpande, i ca. 3 minutter på hver side. Skræl og skær gulerødder i tynde stave. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Nip og skyl salaten. Skyl og halvér sukkerærter på langs.

 

2. Korianderpesto: Blend ingredienserne til pestoen i en blender eller en minihakker.

 

3. Varm flute i ovnen, og skær det i stykker på 10-12 cm. Flæk stykkerne, og smør begge sider med pesto. Fordel salat på brødet, skær bøfferne i skiver, og fordel dem oven på salatstykkerne. Læg løg, gulerodsstave og sukkerærter i sandwichen, krydr med salt og peber, og servér.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager