Hovedretter

Falafler med rødbedehummus og ovnfritter

Hvem siger vegetar "junkfood" er kedeligt? Fritterne og falaflerne smager bedst, hvis de spises fingrene. Her får du opskriften på falafler med rødbedehummus og ovnfritter

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g tørrede kikærter
1 løg
3 fed hvidløg
2 kartofler
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. citronsaft
3 spsk. lys tahin
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
lidt olivenolie

RØDBEDEHUMMUS

200 g rødbeder
2 fed hvidløg
1 dåse kikærter
2 spsk. olivenolie
2 spsk. lys tahin
2 tsk. stødt spidskommen
½ citron
salt og peber

TILBEHØR

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
1 agurk
1 håndfuld frisk mynte
125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du falafler med rødbedehummus og ovnfritter 

 

Tid: 40 minutter. Udblødning, kikærter: Mindst 8 timer. Ovntid: 40 minutter
 
1. Sæt de tørrede kikærter i blød i vand i mindst 8 timer på køl.
 
2. RØDBEDEHUMMUS: Skrub rødbeder, og kog dem i 30 minutter. Hæld koldt vand over dem. Smut rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, drænede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
3. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie og salt, og bag dem i 40 minutter. Skyl agurken, og skær den i skiver. Skyl og hak mynte. Skyl og tør salat.
 
4. Hæld vandet fra de udblødte kikærter, og skyl dem. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skrub og riv kartoflerne. Blend det hele med resten af ingredienserne. Form falaflerne, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sammen med fritterne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Servér med rødbedehummus, ovnfritter og salat.
 
TIP: Du får hummus i overskud, som kan gemmes til spinatwraps dagen efter.