Hovedretter

Crostini med artiskoktapenade

Små lækre hapsere der kun tager 15 minutter at lave.

Crostini med artiskoktapenade til 6 personer

 
INGREDIENSER
1 flute eller landbrød
 
ARTISKOKTAPENADE
1 dåse artiskokhjerter i kvarter
100 g frisk babyspinat
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 dl olivenolie
1 dl ricotta
50 g parmesan
1 lille bundt purløg
 

Opskrift - sådan laver du crostini med artiskoktapenade 

 
1. Artiskoktapenade: Hæld væden fra artiskokhjerterne, og skyl babyspinaten. Riv skallen af citronen fint, og pres saften ud af den. Læg artiskokhjerter, babyspinat, citronskal og -saft, olie, ricotta, parmesan og purløg i en blender eller minihakker, og blend det til en ensartet tapenade.
 
2. Servering: Skær brødet i skiver og derefter i trekanter. Rist brødet i ovnen ved 200°. Smør tapenaden på det nyristede brød.
 

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her

Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her

Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her