Hovedretter

Cremet svampesuppe med kylling

Her får du en dejlig cremet suppe at varme dig på. Og udover at smage skønt er den også sund. Her får du opskriften på cremet svampesuppe med kylling

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

200 g blandede svampe
2 tsk. olie
1 fed hvidløg
½ tsk. timian, tørret
3 dl grøntsagsbouillon
1 dl mælk, maks. 3,5 %
½ dl fløde
200 g kyllingefilet
50 g serranoskinke
salt og peber
50 g sukkerærter

TILBEHØR

1 fuldkornsflute (ca. 100 g)
25 g revet ost, min. 31+/18 %

PYNT

Timian

Opskrift - sådan laver du cremet svampesuppe med kylling 

 

1. Skyl og rens svampene. Skær dem i mindre stykker, og svits dem i en teskefuld olie i en stor gryde sammen med hvidløg og timian. Tag cirka halvdelen af svampene fra, og sæt dem til side. Lad de resterende svampe simre i gryden med bouillon og mælk i 5-10 minutter. Blend svampeblandingen med en stavblender, til du har en ensartet masse. Hæld suppen tilbage i gryden, og lad den småsimre under låg. Tilsæt fløden. Kom resten af olien på en varm pande, og steg kyllingefileterne, indtil de er gennemstegte.

2. Skær serranoskinke i små tern, og steg dem sammen med kyllingefileterne i de sidste 5 minutter af stegetiden.
 
3. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i suppen sammen med skinketern og de svampe, der blev sat til side. 
 
4. Skær fire skiver flute, og drys ost på. Bag brødene i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne, og osten er smeltet.
 
5. Skær sukkerærter på skrå til fine strimler. Put dem i suppen kort før servering, så de stadig har bid. 
 
6. Anret svampesuppen med kylling i to suppeskåle. Pynt med timian, og servér med ostegratinerede brød. 
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Svampe, ærter
HÅNDFULD 3: Kylling, skinke
HÅNDFULD 4: Flute
FEDT: Olie, fløde, ost
MÆLKEPRODUKT: Mælk
SMAGSGIVERE: Hvidløg, timian, bouillon, salt, peber
 
578 kcal – Fedt 29 g – Protein 43 g – Kulhydrat 34 g – Kostfibre 4,8 g
 
TIP: Erstat kylling og serranoskinke med edamamebønner, hvis du ønsker en vegetarisk ret.