Hovedretter

Citronpasta med ærter og bacon

Når det skal være nemt, hurtigt og billigt, er en simpel pastaret som denne lige sagen. Her får du opskriften på citronpasta med ærter og bacon

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g bacon
400 g spaghetti
300 g ærter fra frost
4 æggeblommer
50 g parmesan
½ usprøjtet citron
Salt og peber

Opskrift - sådan laver du citronpasta med ærter og bacon 

 
Skær bacon i tern, og steg dem på en pande, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Hæld de frosne ærter ned i kogevandet det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra spaghetti og ærter − gem lidt af kogevandet. Hæld spaghetti og ærter tilbage i den varme gryde. Rør æggeblommer, fintrevet parmesan og fintrevet citronskal sammen i en skål, og hæld det i gryden sammen med lidt af det gemte kogevand. Vend godt rundt i spaghettien, så æggeblommerne fordeler sig, og retten bliver lækker cremet. Smag til med salt, og spæd evt. op med lidt ekstra kogevand, hvis retten er for tør. Anret spaghettien i dybe tallerkener, og drys med bacontern. Kværn peber over retten, og drys evt. med ekstra parmesan. Servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her