Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme
Hovedretter

Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme

Kyllingekødet får ekstra god smag, når det steges i ovnen sammen med citron. Her får du opskriften på citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 1 t og 20 min
Tid i alt: 2 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling
800 g små kartofler
4 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
salt og peber
2 usprøjtede citroner

LUN SPIDSKÅLSSALAT

100 g bacon
1 spidskål
1 spsk. smør til stegning
2 forårsløg
1 bundt radiser
400 g friske ærter i bælg
evt. rød skovsyre

GRØN URTECREME

1 potte kruspersille
1 potte frisk dild
½ potte frisk basilikum
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. mayonnaise
2 tsk. citronsaft
1½ tsk. flydende honning
salt og peber

Opskrift - sådan laver du citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Rens kyllingen, og dup den tør. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel kartoflerne i et ovnfad, vend med 2 spsk. olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen ind i 2 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Læg kyllingen i fadet. Skær citronerne i både, og læg halvdelen af dem ind i kyllingen. Fordel resten i fadet. Steg retten i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter.
 
2. LUN SPIDSKÅLSSALAT: Skær bacon i tern, og steg dem på en pande. Afdryp. Rengør panden. Skyl spidskålen, og skær den i 6-8 stykker. Steg dem i smør på panden i ca. 5 minutter. Rens og snit forårsløgene. Rens radiserne, og skær dem i tern. Bælg ærterne. Fordel det hele på et fad, og pynt evt. med skovsyre.
 
3. GRØN URTECREME: Skyl og tør krydderurter, og kør dem med 1 dl cremefraiche i en blender. Rør cremen sammen med resten af cremefraichen, mayon-
naise, citronsaft og honning, og smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til kylling, kartofler og lun spidskålssalat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Torsdag: Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella - Få opskriften her

Fredag: Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør - Få opskriften her